Je zit in een scheiding, bent net gescheiden of je bent al een tijdje uit elkaar. En je kan het prima zelf. Verwerken. Tenminste dat denk je. Je staat toch nog steeds. Eens. Je bent er toch nog steeds. Eens. Maar tegelijkertijd begrijp je niet waarom je emoties ten opzichte van de andere ouder en/of de situatie maar niet veranderen of zelfs verergeren. Als je je herkent in onder andere één of meerdere onderstaande punten, kan het heel erg effectief zijn om een scheidingscoach traject te volgen.

Het is heel normaal om je tijdens of na een scheiding zo te voelen of jezelf in deze situaties te herkennen.
Achter deze situaties zitten vaak emoties, overtuigingen of aannames verscholen, die in de weg zitten om vooruit te gaan, de scheiding een plek te geven en/of de ‘juiste’ beslissingen te maken. Beslissingen die goed voor jou en voor de kinderen zijn. Het kan zijn dat jij de ‘juiste’ beslissingen wel wil maken, goede intenties hebt, maar dat je niet weet hoe en waarom. Deze onwetendheid kan uiteindelijk ook leiden tot escalaties en zelfs tot vechtscheidingen, die schadelijk zijn voor je kinderen. De kinderen die voor vijftig procent uit jou bestaan en uit voor vijftig procent uit de andere ouder, voelen zich verscheurd wanneer conflicten en vechtscheidingen ontstaan.

Het lastige van relaties is dat je de ander niet kan veranderen. In iedere situatie kan je alleen jezelf en jouw gedrag veranderen. En ook al weten we diep van binnen wel dat waar twee vechten er ook twee schuld hebben, toch vinden we het gemakkelijker om de ander de schuld te geven. Soms is er te veel gebeurd en gezegd, dat het onmogelijk lijkt om nog op een respectvolle manier naar de ander te kijken. Zolang je nog bezig bent met het gedrag van de ander, is het moeilijk om zelf stappen vooruit te zetten, emotioneel beschikbaar te zijn voor je kinderen en hun de begeleiding te geven die ze nodig hebben.

 

Je kan dit veranderen in:

  • Een positieve blik nu en naar de toekomst
  • Een optimale communicatie met de andere ouder
  • Rust in je hoofd
  • Emotioneel beschikbaar zijn voor je kinderen
  • Rust en veiligheid voor je kinderen
  • Een aanpak waarbij jij weer ruimte voelt en vooruit kan
  • Een nieuw begin met een plek voor wat was
  • Een kans op groei
  • Kennis van het proces en alles wat daarbij hoort

Tijdens het coach programma Succesvol Scheiden leer je om het einde van je liefdesrelatie te transformeren naar een succesvolle scheiding. Het is niet nodig de andere ouder mee te nemen in het proces om jullie huidige patronen te veranderen. Misschien lijkt dit onmogelijk, maar als als jij dit doorziet, verwerkt en omzet in een andere benadering kan de interactie veranderen en kan de strijdbijl worden begraven. Want als jij je gedrag verandert, verandert het gedrag van de ander mee.

Door te spiegelen, te reflecteren en te ontladen leer jij jezelf en de breuk beter te begrijpen, de scheiding te verwerken en geef je ruimte voor een andere benadering, waardoor jullie kinderen niet hoeven te dealen met loyaliteitsconflicten.

Wil jij ook de allerbeste scheiding voor je kinderen? Klaar met je dader of slachtoffer van de situatie te voelen? Stappen zetten zodat jij je weer gelukkig en vrij kan voelen? In je kracht en dichtbij jezelf.
Lees hier meer over de verschillende coach programma’s.

 

“Seeing change as a chance”