Scheiden staat in de top drie van meest ingrijpende gebeurtenissen die men in het leven kan meemaken. Het verlies van een liefdespartner, het gezin, het toekomstplaatje kost een heleboel energie en tijd. Het is een rouwproces, die een enorme impact heeft op alle facetten van het leven. Alles lijkt onder druk te staan. Om nog maar niet te spreken over de gevolgen van langdurige conflictsituaties of vechtscheidingen, waarbij de stress structurelere vormen aan kan nemen.
Het is een onzekere tijd waarin werk een zekere factor is. Om dit voor een werknemer in scheiding als een zekere factor te behouden is het zaak om emoties en gevoelens omtrent de scheiding te verwerken en een plek te geven. Een werkgever is er aan de andere kant gebaat bij als zijn werknemer geen burn-out klachten ontwikkeld en zo snel als mogelijk weer effectief en toegewijd zijn/haar functie kan vervullen.

Werkgever

Uit onderzoek (Het verband tussen scheiding en ziekteverzuim) blijkt dat 131.000 werknemers jaarlijks een scheiding meemaken. Resultaten laten een aantal verschillen zien tussen gescheiden en niet-gescheiden werknemers. Gescheiden werknemers hadden een 45% hoger verzuimpercentage. Ze ervaarden vaker psychosociale klachten in vergelijking met niet-gescheiden werknemers, en gaven daarnaast vaker dan niet-gescheiden werknemers aan hun werk te verwaarlozen vanwege familie- en gezinsverantwoordelijkheden. Gescheiden werknemers kampen vaker met burn-outklachten dan niet-gescheiden werknemers. Het gaat hierbij om een groep van 20% die aangeeft hiermee rond te lopen.

Dat brengt voor een werkgever, naast een heel wat praktisch geregel, hoge kosten met zich mee. De cijfers liegen er niet om. Als werkgever wil je dit graag vóór zijn. Concreet kan dat betekenen dat als er een scheidingsmelding komt van één van je werknemers, je als werkgever preventief kan handelen en jouw werknemer tijdig bij kan staan door een scheidingscoach traject in te zetten. Hierdoor zal je werknemer zichzelf weer sneller op de rit krijgen, productiever en effectiever zijn. Bovendien verkleint het de kans op een heftig vervolg, lees conflicten en/of vechtscheiding. Dat laatste zorgt voor nog meer complexiteit en hoogspanning bij je werknemer en wil je ten alle tijden voorkomen.
Klik hier voor meer informatie over het coaching traject. Of neem contact met mij op.

 

Werknemer

Een scheiding is een stressvolle gebeurtenis, waarbij naast heel veel praktische geregel, ook vaak een emotionele disbalans ontstaat. Een scheiding is zo allesomvattend en ingrijpend, dat het moeilijk kan zijn om de focus en concentratie op je werk effectief te houden. Je kan je hierdoor ook op de werkvloer onzeker gaan voelen en bijkomende spanning gaan ervaren. Werk is zo’n groot deel van je leven, dat het onmogelijk is om, in het geval van een scheiding, werk en privé te scheiden. Het kan moeilijk zijn je dagelijkse werkzaamheden vol te houden of deadlines te halen met alle negatieve gevolgen van het functioneren op de werkvloer van dien. Soms lijkt de enige optie dan om je tijdelijk ziek te melden. Omdat je misschien niet ziet of weet hoe het ook anders kan.
Maar wat nou als ik je laat zien dat het wel anders kan? Dat je de zekere factor werk kan blijven uitvoeren zoals jouw werkgever en jijzelf verwachten. Het coachprogramma wat ik jou bied kan jou sneller weer in je kracht zetten en ervoor zorgen dat je sneller je focus op de werkvloer terugvindt. Als je merkt dat de scheiding jou belemmerd in je professionele leven, kaart het aan bij je werkgever en onderzoek of er ruimte is voor een coachtraject.
Coaching waarbij jij, (preventief) met jezelf aan de slag gaat, voorkomt dat je langere tijd minder effectief bent of burn-out klachten tegenhoudt. Klik hier voor meer informatie over het coaching traject. Of neem contact met mij op.