De Succescol Scheiden Methode bestaat uit vijf aandachtsgebieden die behandeld worden in het coach programma. Succesvol Scheiden is een effectieve methode die je leert om de scheiding achter je te kunnen laten en ‘opnieuw’ te beginnen in een andere samenstelling en vorm. Een scheiding betekent niet per definitie dat het een negatieve gebeurtenis blijft of dat je het geluk niet meer gaat vinden. Een scheiding is ongelofelijk pijnlijk, maar kan een life-changing event zijn waar je later ook met andere gevoelens op terug kan kijken. Dat zit in jou. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Wat je ervoor nodig hebt is een dosis moed om deze stap te zetten. Als je de moed hebt verzameld om het aan te gaan, kan het leven net zo mooi of zelfs beter worden dan vóór je scheiding. Eén ding is zeker, als je blijft hangen waar je zit, kom je niet verder.

1. Welke emoties zorgen ervoor dat het contact tussen jullie moeizaam verloopt en hoe kun je deze hanteren en omzetten zodat ze niet escaleren tot ruzie en conflicten.

2. Hoe communiceer jij met de ander en de ander met jou? Hoe zorg je ervoor dat je de ander niet ‘triggert’ met taal en houding, zodat er geen misverstanden of ruzies ontstaan.

3. Hoe kan je zelf uit het conflict stappen en sluit je samen met de andere ouder een compromis.

4. Wat maken je kinderen mee tijdens
de scheiding en hoe kan je hen het beste
begeleiden.

5. Hoe kun je samen met de andere ouder
jullie kind(eren) in harmonie opvoeden met respect
voor elkaars verschillen.

In het kort:

Aandachtsgebied 1: Emoties herkennen en neutraliseren
Aandachtsgebied 2: Communicatiestijlen herkennen en aanpassen.
Aandachtsgebied 3: Uit het conflict stappen en compromissen sluiten.
Aandachtsgebied 4: Je kinderen de juiste aandacht en begeleiding geven.
Aandachtsgebied 5: Samen je kind opvoeden in harmonie als gescheiden ouders.

Het coach programma, anders dan mediation, kan je ALLEEN volgen. Het leert je om negatieve emoties en gedachten te neutraliseren, constructief te communiceren met de andere ouder en uit het conflict te stappen. Het geeft inzicht in jouw emoties, communicatie-en conflictstijl, kennis over de risico’s bij kinderen, welk gedrag schadelijk is voor kinderen, waar je alert op moet zijn en hoe je je kinderen kan begeleiden.


Vijf maanden coach programma

Ik help je graag een start te maken met een nieuw begin. Dat heb jij helemaal zelf in handen. Gun jezelf dat nieuwe begin. In het vijf maanden coach programma behandelen we samen alle vijf aandachtsgebieden. Iedere maand hebben we een intensieve training, twee weken later gevolgd door een online/telefonisch follow up gesprek. Daarnaast mag je mij gedurende deze maanden, als je ergens tegenaan loopt, onbeperkt bellen, whatsappen of mailen. Gedurende het traject ben ik er voor jou met aandacht en zonder oordeel. Ik heb een open blik, een dosis eigen ervaring en ik begeleid je graag naar een nieuw begin.

Wil je meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Individuele coach module

In een individuele coach module gaan we in op jouw specifieke vragen en behoeften. We zoomen in op één van de specifieke aandachtsgebieden. Waar wil je de focus op leggen? Wat vind je moeilijk? Waar loop je tegenaan? Na deze losse intensieve training volgt twee weken later een online/telefonisch follow up gesprek.
Gedurende het traject ben ik er voor jou met aandacht en zonder oordeel. Ik heb een open blik, een dosis eigen ervaring en ik begeleid je graag weer naar een nieuw begin.

Wil je meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

 

Ik ben niet gebonden aan een locatie. We kunnen op ‘coach locaties’ afspreken door het hele land. Mocht je de gesprekken liever online voeren, kunnen we de opties bespreken.

“Ieder einde heeft een nieuw begin”

Wat levert het jou op?

Positieve blik nu en naar de toekomst
Inzichten in je eigen verwerkingsproces
Rust in je hoofd
Zonder strijd en conflicten communiceren met de andere ouder
Emotioneel beschikbaar zijn voor je kinderen
Rust en veiligheid voor je kinderen
Jouw kinderen goed kunnen begeleiden
Aanpak waarbij jij weer ruimte voelt en vooruit kan
Een nieuw begin met een plek voor wat was
Kans op groei
Op een respectvolle manier samen ouders blijven van jullie kinderen

Leer met het coachprogramma hoe je succesvol
een nieuw begin kan maken als gescheiden ouders.